Meteoalarm za danas i sutra u zimskom ruhu: Istra i Rijeka će danas biti na udarima jakog i olujnog juga uz obilnu kišu i moguće bujične poplave. Već u večernjim satima okrenut će na buru. 

U petak će puhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najjači udari vjetra 65-130 km/h. 

Istramet najavljuje da su u noći na petak moguća manja snježna iznenađenja u središnjoj Istri iznad 350 m.n.v. U Gorskom kotaru vladat će snježna mećava, a stvaranje pokrivača očekujemo i na Učki te Ćićariji.

DHMZ za danas prognozora pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, osobito na Jadranu i uz njega. U drugom dijelu dana duž obale nevere, osobito u Dalmaciji. Najviše suhog vremena na krajnjem istoku. Uz zahladnjenje popodne će kiša ponegdje u gorskim predjelima prelaziti u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega krajem dana može biti i u nizinama unutrašnjosti. Umjeren, u gorju i jak jugozapadni vjetar sredinom dana u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, na sjevernom dijelu do kraja dana okrenut će na buru. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 °C, u gorju ponegdje niža.

Sutra će biti prijepodne oblačno s kišom, ponegdje na kopnu susnježicom i snijegom, a na jugu i grmljavinom koje može biti i drugom dijelu dana dok će se u ostalim predjelima popodne razvedravati, najprije na sjevernom Jadranu i u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar na kopnu umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na obali i otocima između 6 i 12, danju na kopnu od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 15, a navečer posvuda osjetno hladnije, prognoza je DHMZ-a. (iPress)