Vrijeme uoči Božića često potakne ljude na dodatno pomaganje drugima. Nakon godine velikih rezultatskih uspjeha, Hrvatski judo savez je pokrenuo humanitarnu akciju Vratimo osmijeh kojom pomaže domove za nezbrinutu djecu u Lipiku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima.

Judo na razini svijeta ima prepoznatljivu uzrečicu "Više od sporta", a da je tako u Hrvatskoj pokazuje i humanitarna akcija Hrvatskog judo saveza Vratimo osmijeh. Kroz nju se prikupljaju sredstva za domove za nezbrinutu djecu u Lipiku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, kojima će se izgraditi važna infrastruktura i nabaviti oprema kao što je:

  • dodatna stambena jedinica (dom sv. Ana u Vinkovcima)
  • oprema za bavljenje sportom i druženje (dom Kuća sretnih ciglica u Slavonskom Brodu)
  • senzorna penjalice s antistres podlogom (dom u Lipiku)

Na taj način članovi hrvatske judo obitelji, kao i ostatak društva, do 31.12. pokazuju kako ulaganjem u mlade, poticanjem na zajedništvo i fizičku aktivnost kroz kvalitetnu infrastrukturu vraćamo osmijeh u ovim teškim vremenima pandemije, potresa i brojnih drugih izazova.

Svaki dan kroz idući tjedan ćemo objavljivati zasebne priče iz domova, da se bolje upoznate s aktivnostima koje provode, štićenicima domova i vrijednim ljudima koji se trude poboljšati nečiji život.

Doniraj i ti, svaki iznos je vrijedan i velik, na poseban račun otvoren za ovu humanitarnu akciju (do 31.12.), IBAN: HR7524070001500015724 (Opis plaćanja: Vratimo osmijeh), a mi ti unaprijed zahvaljujemo!