Čak 283 novozaražene osobe, što je najviše od početka pandemije, potvrđeno je u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji, dok je u pulskoj bolnici umrla jedna covid pozitivna osoba, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite. 

Naime, prema dnevnom izvješću županijskog Stožera civilne zaštite tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 806 uzoraka briseva, potvrđene su 283 novozaražene osobe s istarskog područja dok su se od jučer oporavile 142 osobe. 

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 76 pacijenata, od kojih je 65 na Odjelu za infektologiju, a u respiracijskom centru 11. 

Tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici umrla je 92. godišnja covid pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

"Nakon što je u Istri u protekla 24 sata potvrđeno gotovo 300 slučajeva zaraze, mogu samo konstatirati kako je situacija s brojem novozaraženih u Istri visoka i naravno da ne omogućava razmišljanje o popuštanju mjera", istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac koji je pozvao građane na pridržavanje svih epidemioloških mjera. (Z. Jelenić/iPress)