Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio dva kaznena djela teško ubojstvo.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak 13. siječnja, u četvrtak, u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli vatrenim oružjem usmrtio muškarca i ženu u dobi od 67 i 66 godina.

Policija je u petak, 14.siječnja, oko 16,15 sati u kući u Argonautskoj ulici 76 u Puli, pronašla mrtva tijela supružnika, a dvostruko ubojstvo počinjeno je dan ranije, u četvrtak 13. siječnja, u garaži kuće, iz vatrenog oružja.

Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo se tek u petak poslijepodne prijavio policiji, nakon čega su policijski službenici u kući u Argonautskoj ulici pronašli dva mrtva tijela, koja su navodno bila zamotana u najlon vrećama.

Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo Vedran Bašić iz Pule sam se prijavio policiji. Koji su motivi dvostrukog ubojstva, zašto je Vedran ubio oca Daria i majku Nada Bašić, istražitelji ne otkrivaju. 

Nije poznato ni gdje se Vedran Bašić, nakon ubojstava, kretao do prijave policiji i je li imao vatreno oružje kod sebe. 

Nad tijelima preminulih biti će obavljena obdukcija po nalogu nadležnog državnog odvjetnika. Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu u popodnevnim satima 15. siječnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Do kraja dana bit će ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Puli. (TUI)

Vezani tekst:

Video: Sin ubio oca i majku u Argonautskoj ulici u Puli