U tijeku je potraga za pet članova posade talijanskog tegljača koji su u noći  uslijed havarije na moru kod razgraničenja s Italijom, a jedna osoba je spašena, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Iz Ministarstva su naveli kako je u tijeku koordinirana akcija traganja i spašavanja za pet članova posade tegljača "Franco P" nestalih uslijed havarije koja se dogodila na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

U akciji, koju predvode Središnjica za traganje i spašavanje na moru - MRCC Rijeka i MRCC Roma, jedna je osoba spašena, a još se traga za preostalih pet članova posade tegljača koji plovi pod talijanskom zastavom.

MRCC Rijeka je informaciju o potonuću tegljača zaprimo sinoć oko 21 sat, od kad traje zajednička akcija traganja i spašavanja.

U akciju je uključena talijanska obalna straža (helikopterom i gliserom), Lučka kapetanija Dubrovnik s brodom "Danče", Jadroplov s brodom "Split" te pet brodova koji su se nalazili u blizini - jahta "Anna", teretni brod "Comanche", tegljač "Paul" te tankeri "Astrea" i "Crown 2".

S obzirom da je akcija traganja još u tijeku, u Ministarstvu navode da će izvijestiti o daljnjim aktivnostima i rezultatima spasilačko-potražne akcije. (Hina)