Premijer Andrej Plenković zahvalio je u srijedu u ime Vlade na suradnji ministru financija Zdravku Mariću, koji je nakon šest i pol godina dao ostavku na mjesto ministra, najavivši da će Marić u četvrtak osobno objasniti razloge svoga odlaska.

"Sinoć je, kao što ste vidjeli, u medijima osvanula vijest da je Zdravko Marić zamolio da nakon šest i pol godina rada napusti Vladu. O tome smo on i ja razgovarali zadnjih nekoliko tjedana, ja sam rekao dobro", rekao je Plenković na konferenciji za novinare nakon užeg kabineta Vlade i sastanka s koalicijskim partnerima.

Ocijenio je kako je Marić dao veliki doprinos Vladi i nizu reformi koje su provodili, a sada zaokružuju ogroman projekt hrvatskog članstva u euro-području.

"Rekao sam da razumijem, on će u svojim izjavama sutra objasniti sve razloge radi čega to radi. Ja mu se u ime cijele Vlade i osobno zahvaljujem na poslu kao ministru financija i potpredsjedniku Vlade", kazao je Plenković.

Poručio je kako su njih dvojica odlično surađivali i zajednički održali stabilnost Hrvatske, dodavši pritom da on čvrsto drži političku stabilnost, a Marić je dao doprinos gospodarskom razvoju i financijskoj stabilnosti.

Govoreći o budućem ministru Marku Primorcu, koji je trenutno u izolaciji zbog covida, rekao je kako već mlade ministre mijenjaju još mlađima, a Primorac je specijalist za ono što ministri financija trebaju biti - javne financije, poreznu politiku i fiskalnu decentralizaciju. (Hina)