U većem dijelu zemlje pretežno će biti oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, u gorju snijegom, a susnježice može biti i u nizinama sjeverozapadne Hrvatske, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu.

Postupno će se razvedriti sa zapada, već prijepodne na sjevernom Jadranu, zatim i u ostalim krajevima, a na krajnjem istoku i jugu tijekom večeri i noći.

U unutrašnjosti će puhati umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na istoku uglavnom zapadni i jugozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, na preostalom dijelu jugozapadnjak i zapadnjak, a na otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Poslijepodne će vjetar oslabiti.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8, na Jadranu između 11 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su mokri i skliski, u Gorskom kotaru i Lici povremeno pada snijeg, u priobalju puše jaka, na udare i olujna bura, na cestama su brojna ograničenja, a u prekidu su pojedine katamaranske linije, upozoravaju u srijedu iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Prema najnovijim informacijama za sve skupine vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
autocesta A6 Rijeka-Zagreb;
Paški most;
Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće(DC501), lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica (DC8)-čvor Križišće(A7), državnoj cesti DC1 Udbina-Gračac i DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za prvu skupinu vozila.

Za sve skupine vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, Paški most te Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Zbog vjetra u prekidu su u splitskom okružju katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, linija Vis-Split te Korčula-Hvar-Split, a na riječkom okružju trajekt na liniji Brestova - Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tona nosivosti. (Hina)