Raspisan je javni poziv za zakup 16 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske s rokom za predaju ponuda do 16. lipnja 2023. do 12 h.

Poslovni prostori oglašeni su u Dubrovniku, Splitu, Rijeci, Bakru, Umagu, Karlovcu, Bjelovaru i Osijeku, a dva lokacijom najatraktivnija prostora ponuđeni su na jugu i istoku zemlje, unutar povijesne dubrovačke jezgre Staroga grada te u pješačkoj zoni oko osječke konkatedrale.

U umagu se da je u zakup poslovni prostor u prizemlju zgrade površine
95,36 metara četvornih u ulici Tribje 27 uz početnu mjesečnu neto zakupninu od 885,95 eura.

U Dubrovniku je riječ o prostoru od 17 m2 na Gundulićevoj poljani 3 s početnom zakupninom od 86,4 eura po četvornom metru. U nultoj zoni Osijeka u zakup se daje i najveći prostor na natječaju od gotovo 180 m2 na adresi Kapucinska 36, a početna mjesečna zakupnina iznosi 1348,78 eura.

U zakup se daje i prostor u Rijeci na adresi Janeza Trdine 9A, nedaleko Trga svete Barbare u blizini riječkog Korza. Ovaj državni prostor veličine je 133 m2 i ranije je korišten kao knjižara, a početna zakupnina iznosi 12 eura po metru četvornom. U blizini karlovačkog Korza, na turistički frekventnoj lokaciji na Trgu bana Petra Zrinskog 4 u Karlovcu, država daje u zakup prostor od 116 kvadrata s dvije prostorije i dodatnim prostorima na polukatu, početne zakupnine od 6 eura po četvornom metru.

Poslovni prostori u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a pogledati se mogu u terminima objavljenima uz natječaj. Svi zainteresirani ponuditelji svoje ponude trebaju dostaviti na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb do 16. lipnja 2023. do 12 sati.

Javno otvaranje ponuda bit će održano u 13 sati na istoj lokaciji u Planinskoj ulici 1 u Zagrebu. Sve nekretnine koje se nude na natječaju možete pogledati OVDJE. (H/iPress)