Naoružani napadač u nizozemskom gradu Rotterdam ubio je u četvrtak troje ljudi, jednu ženu i njezinu kćer u njihovoj kući, te nastavnicu u učionici sveučilišne bolnice u Rotterdamu .

Policija je ranije objavila da su ubijene najmanje dvije sobe. Osumnjičeni 32-godišnji student iz vatrenog oružja ubio je 39-godišnju ženu koja je živjela u njegovom susjedstvu, te ustrijelio njezinu 14-godišnju kćer. Djevojčica je kasnije umrla u bolnici, priopćila je policija.

Nakon što je zapalio kuću ubijene žene, napadač je otišao u sveučilišnu bolnicu Medicinskog centra u Rotterdamu, gdje je ušao u učionicu i ubio 43-godišnju nastavnicu. Muškarac je uhićen u blizini bolnice, gdje je i zapalio vatru.

Njegov motiv nije poznat.

"Šokirani smo užasnim incidentom. Pucnjevi su ispaljeni na dva različita mjesta u gradu. Mnogo ljudi je tome svjedočilo", rekao je gradonačelnik Rotterdama Ahmed Aboutaleb.

Glavni tužitelj Rotterdama Hugo Hillenaar rekao da je "osumnjičenik je bio poznat policiji i 2021. bio procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja".

Videosnimke objavljene na internetu pokazuju kako policija daje upute studentima, od kojih su neki bili u bijelim liječničkim kutama, da istrče van dok su naoružani policijski timovi stizali na mjesto događaja. Jedna snimka prikazuje muškarca s lisicama na rukama u, kako je izgledalo, vojničkim hlačama.

Policija je rekla da nema naznaka drugog strijelca. (Hina)