Glazbeni spektakl Gates of Agartha ovog će se lipnja održati u Hrvatskoj. Povijesni kamenolom Cave Romane u istarskom Vinkuranu od 7. do 9. lipnja ugostit će neka od najpoznatijih imena svjetske elektronske scene.

Upravo je objavljen i line up: stižu Adriatique, Aavangart Tabldot, Bedouin Dixon, Seth Troxler, Tsha Vintage Culture, Ace Brothers, Felver, Jamie s Miguelle & Tons i Yakka.

Zanimanje za ovaj događaj, nakon objave na društvenim mrežama, iskazale su tisuće ljudi iz čak 50 zemalja.„Sretni smo da ćemo i ove godine uživati u najboljoj svjetskoj u Hrvatskoj produkciji kad je ovakav tip događanja u pitanju. Zajedno s partnerima iz Amerike radimo na line up-u koji će zasigurno razveseliti mnoge. Interes je već sada velik, tako da je ovo izvrsna poruka za početak ljetne sezone u Istri!" – izjavio je Drago Vukelić iz BSH Events.

Prošlogodišnje prvo izdanje dvodnevnog glazbenog spektakla Gates of Agartha posjetilo je više od sedam tisuća ljudi. Događaj je visoko podigao ljestvicu kad su glazbena događanja u Hrvatskoj u pitanju. Spektakularna produkcija, kostimi i skulpture te bina, koja se izvrsno uklopila u ovaj povijesni istarski kamenolom, oduševili su posjetitelje iz cijelog svijeta.

Pozornica je bila impresivna - 17 metara široka, prirodni zid kamenoloma visok je 32 metra, a na njemu su bili vizualni efekti. Tada su nastupile velike DJ zvijezde, zvijezda nove generacije nizozemske house scene te brojni domaći i regionalni izvođači.

Ovogodišnji Gates of Agartha održava se u suradnji s Turističkom zajednicom općine Medulin. (iPress/foto Julien Duval)