Danas će biti djelomice sunčano, povremeno uz promjenljivu naoblaku s kojom uglavnom u Gorskome kotaru i na širem riječkom području može pasti malo kiše. Puhat će umjeren, poslijepodne prolazno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu ponegdje jako i vrlo jako jugo.

Najviša dnevna temperatura većinom od 18 do 23 °C, na istoku unutrašnjosti do 26.

I sutra pretežno ili djelomice sunčano, iznadprosječno toplo te na Jadranu i dalje vrlo vjetrovito. Uz povremeno više oblaka lokalno na sjevrnom Jadranu može pasti malo kiše. Puhat će slab do umjeren, u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije i jak južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo.

Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 25, na istoku i do 27 °C, prognoza je DHMZ-a.

U Istri olujno jugo

Uskršnji vikend u Istri bit će vrlo vjetrovit, osobito subota kad će jugo uglavnom biti olujno. Udari juga biti će od 35 do 50 čvorova (65-95 km/h), a uz obalu je oglašen narančasti meteoalarm.

Pretežno sunčano do ponedjeljka kad će opet biti kiše i pljuskova, moguće i grmljavinskih.

Najviše dnevne temperature u Istri biti će oko 20 stupnjeva. Temperatura mora u Puli je oko 14, u Rovinju 13 stupnjeva. (iPress)