Kroz proteklih šest tjedana u kampanji „Kriza u Etiopiji” ponovno se pokazalo koliko velika srca imaju Hrvati za djecu u potrebi. Godinu su dana osigurani Marijini obroci za 956 djece u ratom zahvaćenim regijama Etiopije.

Prijeko potrebna pomoć doprijet će do djece koja su ranjena smrtonosnim ratom – ratom koji ih je prisilio na raseljavanje, prekinuo im obrazovanje, a mnogima oduzeo i bližnje. Problem gladi doveo je do takvog očaja da stanovnici otvoreno govore kako djeca više ni ne osjećaju grčeve od gladi – ne zato što je glad nestala, već zato što jednostavno više nemaju snage osjećati bol.

Zajednice iz ratom pogođene pokrajine Tigraj i dalje se suočavaju sa sušom koja dodatno pogoršava već krizne razine gladi i nesigurnosti u opskrbi hranom. Učionice podsjećaju na bolnice, prenapučene pothranjenim ljudima koji žive bez odgovarajućih sanitarnih uvjeta, dok su milijuni raseljeni po logorima.

Zahvaljujući Marijinim obrocima, i dalje ima nade. Nevjerojatan je utjecaj koji, čak i u najmračnijim trenucima, imaju pouzdani i redoviti školski obroci. Diljem Tigraja ti obroci pomažu djeci nadoknaditi propuštene godine školovanja tako što ih održavaju na životu i pružaju im razlog za to da pohađaju nastavu.

Iako je korizmena kampanja završila, djelovanje Marijinih obroka u Etiopiji se nastavlja. Ako ste u mogućnosti, podržite njihov rad kako bi milijunima raseljenih Etiopljana i gladujuće djece nastavili pružati prijeko potrebnu pomoć, te osiguravati obroke u zajednicama koje nemaju ni ono najosnovnije za život.

Samo 22 eura dovoljna su da jedno dijete prima godinu dana Marijine obroke u školi.

Primatelj: Marijini obroci, Ilica 29, Zagreb
IBAN: HR7923600001102102666
Model: 00, poziv na broj: 2024, Opis plaćanja: Kriza u Etiopiji
Za uplate iz inozemstva SWIFT: ZABAHR2X
Više o Marijinim obrocima saznajte na www.marysmeals.hr te na Facebook i Instagram stranici.
Za sve dodatne informacije javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 01 5509 250.

Iz Marijinih obroka zahvaljuju na svakoj pojedinoj donaciji i odazivu za djecu Etiopije.

Marijini obroci omogućuju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa prehrane u 18 zemalja: Indija, Kenija, Liberija, Malavi, Južni Sudan, Tajland, Zambija, Etiopija, Sirija, Libanon, Benin, Mianmar, Ekvador, Haiti, Madagaskar, Zimbabve, Niger i Jemen.

Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, imaju otvorenih 30 školskih kuhinja: 6 u Malaviju, 18 u Zambiji, 5 u Beninu i 1 u Ekvadoru.

U 2023. godini Marijini obroci Hrvatska nahranili su više od 86 000 gladne djece. (iPress)