Peđa Grbin zahvalio je građanima što su izašli na izbore i svima koji su podržali SDP.

“Pokazali smo u kampanji da možemo ponuditi drugačiju Hrvatsku. Ali isto tako, iskoristit ću priliku da čestitam svim strankama koje su dobile povjerenje građana i koje su izabrane u 11. saziv Sabora.

Ovi rezultati sigurno nisu onakvi kakve smo priželjkivali, ali su pokazali da dvije trećine građana želi promjenu. Dvije trećine ljudi nije zadovoljno onim što u Hrvatskoj vide i mi ih nećemo iznevjeriti”, kazao je Grbin.

Najavio je dane, tjedne, a možda i mjesece razgovora za sastavljanje Vlade uz naglasak da će ti razgovori "završiti promjenom koja će Hrvatsku učiniti boljom zemljom, bez korupcije, koja se brine za svoje ljude, mirovine, plaće, vrtiće...".

“S obzirom da ponoć nije prošla, ne smijem govoriti kome ćemo predati mandat za sastav vlade, o tome možemo govriti 18.4. Ali od sutra počinju pregovori s onima koji su do jučer govoriti da s HDZ-om neće. A svatko od nas sada ima obvezu građanima pokazati jesu li riječi izgovorene u kampanji bile istina. Hrvatska može biti bolja, bit će bolja, a mi koji stojimo pred vama, jamac toga”, zaključio je Grbin. (iPress)