Član Domovinskog pokreta i europarlamentarac Stephen Nikola Bartulica izjavio je u srijedu da mu nije bila namjera u izbornoj noći voziti se u ferrariju, tvrdeći da je to ispalo spontano, a upozorio je da ga se pokušava maknuti iz javnog života.

"Nisam planirao doći u izborni stožer na taj način, to je nastalo kao jedna spontana ideja, rekao je Bartulica u razgovoru za Dnevnik Nove TV, nakon što je otkriveno da ga je u izbornoj noći u crvenom Ferrariju vozio kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva.

Nije želio otkriti tko mu je predložio da sjedne u ferrari, ali je rekao da to nije bila njegova ideja.

Za čovjeka koji je vozio skupocjeni automobil rekao je da zna da je vlasnik restorana, ali nije mogao znati stvari iz njegove prošlosti.

Kazao je da mu je sada, kad sve to gleda žao zbog toga što je nastao loš dojam.

"Mogu reći da ako su ljudi krivo to shvatili ili su povrijeđeni zbog toga, da mi je osobno žao, ja u tom trenutku slavljenja i možemo reći euforije, možda mi je prosudba nije bila kao inače", rekao je.

Ustvrdio je da on i njegova obitelj već desetak dana trpe javni linč i zlostavljanje u medijskom prostoru, što je, kazao je kod njega izazvalo određene reakcije i posljedice.

Bartulica, koji se nalazi u Bruxellesu je rekao da je danas morao prijaviti policiji prijetnju smrću. Radi se, kazao je o mlađoj osobi, a poruka je stigla preko društvenih mreža,

Dodao je da stvari eskaliraju, kazavši da ga je novinar Andrej Dimitrijević jedno jutro doskočio kad je vozio djecu u školu te da je to prijavio pravobraniteljici za djecu.

Smatra da se s njime pokušava brisati pod jer ispunjava tri glavna kriterija - katolički je vjernik, konzervativni političar i povratnik iz dijaspore. 

"Određeni krugovi jednostavno su odlučili pokušati me eliminirati iz javnog prostora i sad smo tu gdje jesmo", rekao je Bartulica od kojega je ranije danas predsjednik DP-a Ivan Penava zatražio javno očitovanje i ispriku zbog vožnje u Ferrariju s osobama s kriminalnom prošlošću, ustvrdivši kako je prešao Rubikon te da se cijelom DP-u zbog toga 'okreće želudac'.

Bartulica kaže  da je svjestan štete koja je nestala i razumije stranačke kolege koji ga prozivaju. "Politika je timski sport i nema govora o nekom raskolu", kazao je.

Kazao je i da je dopunio imovinsku karticu, koja je postala tema u medijima nakon što se pokazalo da mu je rata kredita za kuću tek nešto manja od plaće. Naglasio je da je na posve legitiman način digao kredit kako bi kupio kuću. (Hina)