Prema moru povećana je gustoća prometa, a između Lučkog i Bosiljeva vozi se povremeno u kolonama uz kraće zastoje, izvijestili su iz HAK-a i dodali da je otvorena autocesta A3 Bregana-Lipovac između čvorova Babina Greda i Županja u smjeru Lipovca nakon završetka očevida prometne nesreće, vozi se po dva prometna traka.

Pješak je na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Babina Greda na kolniku u smjeru Lipovca. Promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat pa iz HAK-a mole korisnike za oprez.

Povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra te pred naplatom Lučko u smjeru mora; između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora povremeno se vozi u kolonama u pokretu uz kraće zastoje.

Na A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 500 metara. NaA3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) na prilazu naplati Lučko (A1) iz smjera Buzina vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje.

Povodom praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju (osim na autocestama i državnoj cesti DC1) bit će u nedjelju od 12 do 23 sata i u ponedjeljak od 14 do 23.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.

U pomorskom prometu nema poteškoća. (Hina)