U prvom dijelu dana bit će većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, a zatim sa zapada postupno jače naoblačenje, ponegdje s kišom i grmljavinom, najprije u Istri, prognoza je za nedjelju DHMZ-a.

Navečer te osobito u noći na ponedjeljak, pogotovo na Jadranu i uz njega mjestimice obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Zapuhat će umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni vjetar. Na Jadranu mjestimice umjereno jugo navečer će jačati.

Narančasti meteoalarm za Istru

Zbog jakog južnog i jugozapadnog vjetra s olujnim udarima u Istri je u ponedjeljak oglašen narančasti meteoalarm. Uz jaki vjetar lokalno će biti obilnih oborina.  Čeka nas i grmljavinsko nevrijeme uz obilnu kišu i olujan vjetar, osobito u noći i prijepodne!

DHMZ za cijelu Hvatsku u ponedjeljak prognozira umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Mjestimice će biti obilnije oborine, a lokalno i olujnog nevremena, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Na kopnu slab i umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, popodne će okretati na sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer buru. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 22, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28 °C.

Jaka kiša i temperature ispod 20 stupnjeva u Istri nas, prema sadašnjim prognozama, čekaju od četvrtka pa sve do kraja tjedna. (iPress)