I danas će biti umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, uglavnom u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu gdje lokalno može biti obilnija. Vjetar većinom slab.

Na sjevernom Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, poslijepodne u slabljenju, drugdje ponegdje umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 19 i 24 °C.

Metoalarm je izdao upozorenje na olujne udare bure podno Velebita.

U petak promjenjivo oblačno, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru lokalno kiša ili poneki pljusak. Na istoku zemlje i u Dalmaciji barem djelomice sunčano. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje moguća magla.

Vjetar većinom slab, samo prolazno na sjevernom Jadranu i umjeren istočni i jugo. Najniža temperatura zraka uglavnom od 8 do 12, na Jadranu od 13 do 18 °C.

Najviša od 15 do 19, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 20 i 24 °C.

No, nakon moguće slabe kiše u noći s petka na subotu, prognoze najavljuju sunčano i toplo vrijeme kroz vikend i idući tjedan.

Zbog bure će temperature biti tek nekoliko stupnjeva niže, more i dalje na ugodnih 20-tak stupnjeva pa sunčane dane valja iskoristiti za još poneko kupanje. (iPress)