Županijsko državno odvjetništvo u Puli je 1. travnja 2020., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 28-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Okrivljenicu se tereti da je 14. prosinca 2019. oko 23.45 sati pod utjecajem alkohola 1,20 promila upravljala osobnim automobilom Ulicom Zelenice u Labinu, iz smjera Rijeke u smjeru Pule, te da je skrenula u lijevo u Ulicu Matije Vlačića, svjesna i pristajući da time izazove opasnost za život i tijelo ljudi te upravo zbog alkoholiziranosti, nakon skretanja u navedenu ulicu za kretanje osobnog automobila nije koristila isključivo kolnik i nije se kretala sredinom obilježene prometne trake.

Tereti ju se da je prednjim desnim kotačem automobila udarila u rubnik nogostupa s desne strane kolnika Ulice Matije Vlačića i desnom stranom automobila prešla na nogostup, nakon čega je skrenula u lijevo preko prometne trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera, te prešla preko kolnika i nogostupa i s osobnim automobilom uletjela u zatvorenu terasu ugostiteljskog objekta naletjevši automobilom na 34-godišnjeg hrvatskog državljanina, 31-godišnjeg hrvatskog državljanina, 32-godišnju hrvatsku državljanku, 27-godišnju hrvatsku državljanku i 29-godišnjeg hrvatskog državljanina koji su sjedili za stolom na zatvorenoj terasi tog ugostiteljskog objekta.

U prometnoj nesreći je 34-godišnjak preminuo od zadobivenih ozljeda, dok su 31-godišnjak i 32-godišnjakinja zadobili tjelesne ozljede teške naravi, a 27-godišnjakinja ozljede lake naravi, izvjestilo je na Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

Podsjetimo, pijana 28-godišnja vozačica iz Medulina automobilom VW Polo je uletjela u labinski 'Rock caffe' i pokosila pet osoba, od kojih je 34-godišnji Ivan Batelić preminuo tijekom transporta, dvoje je teško stradalo i zadržano u bolnici, dok su dvije osobe lakše.

Strahovit udar prekinuo je mirnu, predblagdansku večer u centru Labina. Osobnim automobilom djevojka je sletjela s ceste i uletjela u prostor 'Rock caffea' u Labinu i pokosila  u prepunom kafiću. Vozačica je uhićena, te je nakon okončanog kriminalističkog istraživanja, zadržana u pritvoru.

Većina gostiju, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara bila je prisebna pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili ozlijeđenima, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći. 

 

(iPress)