Budući da su vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja neprilagođenom brzinom glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, policija ponovno apelira na vozače da poštuju prometne propise.

Djelatnici Postaje prometne policije Pula su u srijedu, 9. rujna oko 22.40 sati, zaustavili BMW, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 39-godišnjak. Vozač je prekoračio brzinu kretanja u naselju za 84 km/h, a kada su ga policijski službenici alkotestirali, utvrdili su da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1.74 promila.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je vozaču izrekla novčanu kaznu od 20.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Budući da su vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja neprilagođenom brzinom glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, policija ponovno apelira na vozače da poštuju propisanu brzinu kretanja te da prilagode brzinu stanju i uvjetima na cesti. Za vožnju pod utjecajem alkohola jednostavno nema opravdanja jer već i male količine alkohola negativno utječu na sposobnost vozača, otežavaju mu zapažanje i usporavaju njegove reakcije. Vozač postaje neoprezan i sklon kršenju prometnih propisa, umanjuje opasnost i precjenjuje svoje vozačke sposobnosti te stoga policija upozorava vozače koji su konzumirali alkohol da ne sjedaju za volan, već da koriste alternativne načine prijevoza.

Vodite računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu!, upozorava policija. (iPress)