Policija će roditelje teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške, za čiji se živote bore liječnici Klaićeve bolnice, večeras predati pritvorskom nadzorniku jer su, uz ostalo, utvrdili da je dijete zbog tjelesnog kažnjavanja zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu.

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je u petak navečer da su dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete i grubo povrijedili djetetova prava, tjelesnim kažnjavanjem, uslijed čega je dijete zadobilo više ozljeda po glavi i tijelu, navodi se u priopćenju.

Počinitelji kaznenog djela će u večernjim satima, uz kaznenu prijavu, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a tijekom sutrašnjeg dana i Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje, dodaje se u priopćenju.

Vezani tekst:

Teško premlaćena 2,5 godišnja djevojčica u izuzetno kritičnom stanju

(Hina)