U nastavku kriminalističkog istraživanja, koje su djelatnici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske proveli kada su u srpnju pronašli nasade indijske konoplje kod Pazina, 28. studenoga policijski službenici uhitili su i 47-godišnjaka. Provedenim kriminalističkom istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osumnjičeni počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, krivotvorenja isprave i krađe.

Naime, policija je utvrdila kako je 47-godišnjak, zajedno za 24-godišnjakom, tijekom lipnja na zemljištu u okolici Pazina posadio i uzgojio 70 stabljika indijske konoplje, a sve kako bi ih dalje mogao neovlašteno prodavati. Osim što je uzgajao drogu radi daljnje preprodaje, počinio je i kazneno djelo krivotvorenja isprave tako što je pulske registracijske pločice, koje pripadaju vozilu Seat, zajedno sa 24-godišnjakom postavio na drugo vozilo.

Također je utvrđeno kako je 47-godišnjak, također zajedno s 24-godišnjakom, između 26. i 30. svibnja iz djelomično ograđenog skladišta građevinskog materijala i opreme na području Trviža otuđio akumulatore i oko 1500 litara goriva, čime je vlasnika obrta oštetio za oko nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 29. studenoga u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)