Policijski službenici Postaje prometne policije Pula su 13. ožujka oko 5.10 sati tijekom obavljanja redovne kontrole prometa zaustavili i kontrolirali osobni automobil Hyundai, riječke registracijske oznake kojim je upravljao 33-godišnjak.

Po zaustavljanju vozač je policijskim službenicima izjavio kako ne posjeduje vozačku dozvolu te se izlaskom iz vozila samovoljno krenuo udaljavati s mjesta kontrole. Policijska službenica izdala je muškarcu upozorenja i naredbe da se zaustavi na koje se oglušio te su u cilju sprječavanja daljnjeg samovoljnog udaljavanja sa mjesta događaja i savladavanja aktivnog otpora koji je muškarac pružao, policijski službenici nad njime uporabili sredstva prisile.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije. Obzirom je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava te je izričito odbio ponuđeno testiranje na drogu, nadležni sudu poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama odredio mu je osam dana zadržavanja u zatvoru.

Tijekom policijskog postupanja lake tjelesne ozljede zadobili su policajka i policajac koji su postupali prema vozaču, dok on nije ozlijeđen. (iPress)