Pulska je policija u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije i Interventnom jedinicom policije dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i utvrdila sumnju da je muškarac počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

Temeljem prikupljenih saznanja da se muškarac bavi preprodajom droge, policijski službenici su jučer u jutarnjim satima na području Pule temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu doma, vozila i prostora koje osumnjičeni koristi. Tijekom pretraga policijski službenici pronašli su ukupno 329 grama marihuane, 1.5 grama heroina i 255 grama zasad neutvrđene bijele praškaste materije. Također su pronađene i dvije digitalne vage.

Prilikom pretraga doma, policijski službenici su kod 39-godišnjaka pronašli i automatsku pušku s prigušivačem i pripadajućim spremnikom. Radi se o oružju čije je posjedovanje zakonom zabranjeno (oružje kategorije A) te se protiv njega podnosi kaznena prijava za nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

U pretrazi su pronađena i dva pištolja sa pripadajućim spremnicima, kao i 27 komada puščanog streljiva i 295 komada pištoljskog streljiva. Njihovo posjedovanja nije zabranjeno, ali kako pištolji nisu registrirani i prijavljeni policiji, protiv muškarca se stoga podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Također je pronađeno i oduzeto i sedam registracijskih pločica pulskih i riječkih oznaka.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. (iPress)