Jutros oko 8 sati dogodila se prometna nesreća na križanju Zagrebačke i Stankovićeve ulice u Puli. Troje ljudi je ozlijeđeno i prevezeno u bolnicu, a težina njihovih ozljeda još nije poznata.

Po zasad dostupnim informacijama, nesreća se dogodila u 8,16 sati na semaforiziranom raskrižju Stankovićeve i Zagrebačke ulice u Puli između osobnih automobila volkswagen touareg i ford focus pulskih registracijskih oznaka.

Ozlijeđene su vatrogasci morali izvlačiti iz smrskanih vozila. 

PU istarska je nakon očevida objavila da je u nesreći sudjelovalo i službeno policijsko vozilo.

- Nesreća se dogodila kada se službeno vozilo Policijske uprave istarske, pulske registracijske oznake kojim je upravljao 59-godišnjak kretalo kolnikom Ulice Bartolomeo dei Vitrei. Dolaskom do raskrižja u njega je udario automobil pulske registracijske oznake koji se kretao kolnikom Zagrebačke ulice, a kojim je upravljao 19-godišnjak. Od siline udarca službeno vozilo odbačeno je na nogostup gdje je udarilo u 26-godišnjeg pješaka.

U nesreći su pješak, vozač i suvozač iz službenog vozila lakše ozlijeđeni te im je pomoć pružena u pulskoj bolnici.

Inače, radi se o 'crnom križanju' na kojem su nesreće učestale. Prometna je uzrokovala gužve u centru grada, policija je na svim okolnim raskrižjima i regulira promet pa je potrebna dodatna opreznost. 

S ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, policija poziva svjedoke ili osobe koje bi mogle imati saznanja o okolnostima nastanka prometne nesreće da se jave Postaji prometne policije Pula-Pola, na telefone 192, 052/538 739 ili putem e-maila: pprp.pula@mup.h (iPress)