Eksploziju u kojoj je u srijedu na području Obrovca poginulo dijete, a dvije su žene, također državljanke Češke, ozlijeđene izazvalo je, prema policijskim sumnjama, aktiviranje nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se nalazilo u automobilu čeških registracija, a koje se zaustavilo zbog kvara.

Kako se navodi u priopćenju, policijski službenici u suradnji s kriminalističkim tehničarima Policijske uprave zadarske i službenicima protueksplozijskog odjela, proveli su na mjestu događaja prvi dio očevida prometne nesreće.

Sumnja se da je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uza županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane.

Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu, kažu u policiji.

Na mjestu nesreće, uslijed eksplozije, smrtno je stradalo dijete (rođeno 2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39 godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Obje žene zadržane su na liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe, priopćeno je iz PU zadarske.

Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem, a Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet. (Hina)