Istarska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Njega se sumnjiči da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Poreča, u ožujku 2021. godine sklopio ugovor o kupnji poslovnog prostora u Vrsaru s drugim trgovačkim društvom za 444.000 eura te je radi podmirenja ugovorene cijene, kao odgovorna osoba društva, tijekom 2021. godine u više navrata u ime društva uplatio nekoliko desetaka tisuća eura.

Također je od drugih fizičkih osoba zatražio pozajmice, odnosno da uplate novčani iznos od više desetaka tisuća eura na ime društva koje je prodavalo nekretninu.

Kupnja nekretnine niti plaćanja po osnovi kupoprodajnog ugovora nisu evidentirani u poslovnim knjigama trgovačkog društva iz Poreča za poslovnu godinu 2021.g. niti je postojala namjera da se to učini, a u siječnju 2022. godine 34-godišnjak je raskinuo ugovor o kupoprodaji nekretnine čime je nekretnina vraćena u vlasništvo i posjed prodavatelja, dok do tada uplaćena sredstva nisu vraćena trgovačkom društvu u kojem je 34-godišnjak bio odgovorna osoba, čime je navedenom društvu prouzročena šteta od više desetaka tisuća eura eura.

Protiv muškarca se kaznena prijava podnosi u redovnom postupku. (iPress)