Načelnik Općine Medulin Goran Buić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Medulin Dražen Mišković posjetili su danas zaposlenice Covid odjela Opće bolnice Pula.

Načelnik Općine Medulin je uz cvijeće i prigodne darove zahvalio svim liječnicama, medicinskim sestrama, fizioterapeutkinjama, servirkama, spremačicama i drugom tehničkom osoblju, koji su proteklih godinu dana ulagali znatne napore u liječenje bolesnika oboljelih od korona virusa.

Predsjednik vijeća Općine Medulin Dražen Mišković pridružio se zahvalama i čestitkama za Dan žena te ponudio daljnju pomoć u nabavi opreme, potrošnog materijala i sl.

Glavna sestra covid odjela zahvalila se na čestitkama i uručenim darovima te istaknula da, iako je epidemiološka situacija dobra, nema mjesta opuštanju, pozvala sve građane da se pridržavaju mjera te da i ovaj praznik provedu sukladno uputama stožera.

Podsjećamo da je Općina Medulin prošle godine donirala Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije 100.000 kuna radi nabavke laboratorijskih testova kojima se dijagnosticira/potvrđuje korona virus kako bi se što veći broj građana testirao, te na taj način epidemija držala pod kontrolom.

Današnji posjet simbolična je zahvala svim zaposlenicama u zdravstvenom sustavu, ali i svim ženama koje su na bilo koji način bile uključene u borbu s epidemijom te koje su radeći svoj redovni posao bile izloženije mogućnosti zaraze virusom, od znanstvenica na razvoju cjepiva, liječnica, medicinskih sestara, spremačica, profesorica, učiteljica, odgajateljica, zaposlenica u trgovinama, benzinskim pumpama, vatrogaskinjama, vozačicama u javnom prijevozu, novinarkama, policajkama i drugima, a koje su nam omogućile da nam 'novo normalno' bude što 'normalnije'.

(iPress)