Gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zajedno sa zamjenicima i suradnicima, a u sklopu redovitih javnih tribina s građanima, susreo se u ponedjeljak sa stanovnicima Mjesnih odbora Veruda i Nova Veruda.

Uvodno je prisutnima prikazana prezentacija s prikazom aktivnosti iz Programa građenja 2022. godine, te naredni planovi malih komunalnih akcija za 2023. godinu.

Građanke i građani tom su prilikom postavljali pitanja o završetku projekta uređenja Trga kralja Tomislava iz 2013. godine, uređenju parkirališta iznad Osnovne škole Veruda, boćalištu iznad teniskih terena na Verudi, prometnici u Fachinettijevoj ulici, jednosmjernom prometovanju i preregulaciji prometa u gornjem dijelu Palisine, Mardeghanijeve i De Franceschijeve ulice, osiguravanju dodatnih parkirališnih mjesta, proširenju pješačkog prolaza između Gervaisove i Šenoine ulice, vaganju otpada za kućanstva te odvozu zelenog otpada. Osim postavljanja pitanja, iznosili su i svoje primjedbe te prijedloge za poboljšanje kvalitete življenja.

- Sinoć sam sudjelovao u posljednjem od 16 godišnjih susreta s građanima po svim mjesnim odborima. Hvala svim građankama i građanima koji su bili danas i sve prethodne dane. Razgovor uživo, kvalitetna rasprava, brojni prijedlozi što smatrate prioritetima u vašem dijelu grada bili su jako korisni i konstruktivni.
Odgovorit ćemo na sva pitanja, ali i biti realni u odgovorima.

U želji da imamo što bolju suradnju i komunikaciju, od siječnja planiram svaki tjedan obilaziti mjesne odbore i na isti način biti na raspolaganju građanima kako bismo povećali transparentnost, ubrzali procese i što više uključili građane u javne politike, naglasio je gradonačelnik Zoričić. (iPress)