Prvo izdanje manifestacije Dan limskih oštriga održat će se ove nedjelje na Limu, s početkom u 12 sati. U ovoj specifičnoj i za Limski zaljev najpoznatijoj školjki uživat će se moći na više načina. Na rivi će se u periodu od 12 do 17 sati otvarati svježe oštrige, a gastro ponudu upotpunit će i lokalna ekološka vina Lunika sa svojom malvazijom i Pet Nat pjenušcem te restoran Viking s istarskim slasticama. Istovremeno, tijekom cijeloga dana, u Vikingu će gosti uz sva druga morska jela ove nedjelje moći kušati i poseban dnevni meni s oštrigama na više način; uz cijenu od 40 eura, ljubitelji školjaka i ribe na svojem će tanjuru dobiti pravu morsku rapsodiju, i to 2 svježe (sirove) oštrige, 2 gratinirane oštrine, tjesteninu s oštrigama, filet ribe s oštrigama i palentom te kolač od jabuka s kremom od vanilije.

Osim gastro ponude, program manifestacije ponudit će i sadržaje kroz koje će posjetitelji moći bolje upoznati područje Limskoga zaljeva, koje je zaštićeno kroz čak tri kategorije – kao značajni krajobraz, posebni rezervat u moru i dio ekološke mreže Natura 2000. S tim ciljem, organizirane su i panoramske vožnje brodom zaljevom u trajanju od 50 minuta, po promotivnim cijenama od 5 eura za odrasle i 3 eura za djecu do 12 godina. Mjesta za brod nije potrebno rezervirati, ali se zainteresirani za vožnje brodom mole da dođu ranije kako bi kupili karte s obzirom da je broj mjesta na brodu ograničen. Polasci broda su u 13, 14:30 i 16 sati, također na rivi.

Svi ljubitelji dobre hrane i uživanja u prirodi i na otvorenom pozivaju se ove nedjelje na Lim. Gastro ponuda na rivi bit će u periodu od 12 do 17 sati, a poseban meni restorana Viking vrijedi cijeloga dana. (iPress)