Za obilaska gradilišta Poduzetničkog centra COWORKING-a Pula, vrijednog 3,6 milijuna eura, koji će na jesen biti završen, direktor Istarske razvojne agencije (IDA) Boris Sabatti rekao je u četvrtak da će u njemu mjesto za rad pronaći više od stotinu poduzetnika.

Istaknuo je da je riječ o iznimno važnom projektu za Pulu i šire područje te da je COWORKING-u cilj omogućiti povoljno okruženje za razvoj poduzetništva te jačanje poduzetničke klime na urbanom području Pule.

"Radovi na poduzetničkom centru u završnoj su fazi, a njegovo se otvaranje planira na jesen ove godine. U punom su jeku sve završne aktivnosti ne bi li se objekt otvorio krajem rujna ili početkom listopada ove godine a više od stotinu poduzetnika ovdje može naći svoje mjesto za rad i networking, na više razina, u zgradi s multifunkcionalnim prostorima za razne poslovne potrebe", rekao je Sabatti.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić podsjetio je kako je Grad partner na projektu kojemu pridonosi s 25 posto ukupnih financijskih sredstava nužnih za provedbu.

Vrijednost projekta je 3,6 milijuna eura, od čega je 2,4 milijuna eura nepovratno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 893 tisuće eura financirao je Grad Pula te 305 tisuća eura Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije preko Fonda za sufinanciranje provedbe projekata Europske unije na regionalnoj i lokalnoj razini. (Hina/iPress)