Nekadašnji pripadnik 204. Vukovarske brigade i predsjednik pulske HVIDRA-e, na čijem je čelu bio punih 18 godina, Ivica Lerotić umro je u subotu u Puli u 67. godini nakon kratke i teške bolesti.

Pulski Vukovarac, kako su ga od milja zvali, u Puli, u Istri je pronašao dom prije više od 30 godina, no uspomenama i emocijama, nikad nije otišao iz Vukovara.

Lerotićev životni put bio je težak, obilježen tragedijama. Nakon pada Vukovara, u kojem je dva puta ranjen, pobijeni su mu najbliži - otac, brat, žena i nećakinja. Tragedije u njegovom životu nastavile su se potom u logoru, a nisu prestale ni u Puli. Međutim, usprkos svemu, Lerotić je bio i ostao - velik čovjek, ističe u nedjelju pulska HVIDRA.

Lerotić je rođen 28. ožujka 1957. godine u Nijemcima. Po zanimanju je bio tekstilni tehničar i radio je u vukovarskoj tekstilnoj industriji Vuteksu, a bio je među prvima koji se dragovoljno pridružio obrani domovine. Godine 1993. prebačen je u Pulu, na Muzil gdje je, kao zapovjednik za logistiku, bio aktivan sve do umirovljenja 1996. godine. U mirovinu odlazi u činu pukovnika.

U Puli je svima poznat kako jedan od začetnika Mimohoda branitelja Istarske županije na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti a također je bio organizator obilježavanja "Dana sjećanja za žrtvu Vukovara 1991" tijekom koje se svake godine u Vukovarskoj ulici u Puli mimohodom i paljenjem svijeća pod nazivom "I u mom gradu svijetli Vukovar" odavala počast svim poginulim i ranjenim braniteljima. (Hina)