Umag-grad sporta i aktivnog života, danas je, 29. svibnja 2023. godine, u Kazališnoj dvorani „Antonio Coslovich“ proglasio najbolje sportaše za 2022. godinu te ih time nagradio za osobni rad i trud u njihovim sportovima.

Pred mnoštvom sportašica, sportaša te ljubitelja sporta, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Ivan Belušić i zamjenik predsjednika umaške Sportske zajednice Daniel Ferlin najboljim su sportašicama i sportašima uručili priznanja čestitavši im na izvanrednim uspjesima.

Najboljim je sportašem 2022. godine proglašen Luka Jašarević iz Nogometnog kluba Umag, dok je najboljom sportašicom imenovana Ema Stikić iz Odbojkaškog kluba Umag. Najbolja muška ekipa za 2022. godinu je seniorska ekipa Nogometnog kluba Umag-seniori, a za najbolju žensku ekipu odabrana je seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Umag.

Najbolje muške nade su Filip Piol iz Košarkaškog kluba Umag i Teo Srebrnić  iz Rukometnog kluba Umag, dok su za najbolje ženske sportske nade odabrane Erin Radizlović iz Odbojkaškog kluba Umag te Emma Vojnić iz Golf kluba.

Za najboljeg trenera odabran je Ivan Erlić iz Košarkaškog kluba Umag, a najboljim sportskim djelatnikom proglašen je Damir Grünbaum.

Najboljom ekipom u mlađim dobnim kategorijama odabrana je muška kadetska ekipa Košarkaškog kluba Umag.

U ime svih nagrađenih, prisutnima se obratio i zahvalio dobitnik priznanja za najboljeg sportskog djelatnika, Damir Grünbaum.

Grad Umag i Sportska zajednica Grada Umaga još jednom čestitaju na vrhunskim rezultatima klubova i pojedinaca.