- Svaki put kada dođem u Pulu sve nas je više, ali večeras nas je - najviše! Ovakvu snagu zajedništva, ovakvo prelijepo ozračje, viđamo na svim obljetnicama HDZ-a, diljem Hrvatske. A što to znači? To znači da idemo po još jednu pobjedu na parlamentarnim izborima!

To znači da u 8. izbornoj jedinici, u Istri i PGŽ-u, očekujemo 5 mandata! Vodeći računa o svakom kraju, o svakom pedlju Hrvatske. I u Istri dovršavamo ili smo već realizirali kapitalne projekte koje SDP-ova Vlada nije htjela ili nije bila u stanju pokrenuti.

S mnogobrojnim postignućima naše Vlade i ispunjenim obećanjima o sigurnoj Hrvatskoj pokazali smo u ovih 8 godina na koga se građani mogu osloniti.

Jedino HDZ jamči da će Hrvatska nastaviti rasti mirno, stabilno, sigurno, pouzdano ploviti dalje! - poručio je predsjednik Andrej Plenković na 34. rođendanu istarskog HDZ-a koji je obilježen u utorak navečer u pulskom Domu branitelja.

Plenković je, uz ostalo, podsjetio kako je HDZ na parmalentarnim izborima 2020. postigao najbolji rezultat ikada u 8. izbornoj jedinici osvojivši četiri saborska mandata.

- Ovdje nije došlo do nekakvih velikih modifikacija izborne jedinice, a s obzirom što smo sve uložili i učinili za Istarsku i Primorsko-goransku županiju, očekujem da će naš nositelj liste Oleg Butković, naš čelnik županijske organizacije Anton Kliman i svi drugi stranački kandidati ostvariti sjajan rezultat, izjavio je premijer Plenković.

Skup HDZ-a u Domu Hrvatskih branitelja u Puli otvorio je Janko Žužić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman", a govornici su bili saborski zastupnik Anton Kliman, predsjednica pulskog HDZ-a Irena Hrstić, potpredsjednik Vlade Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i premijer Andrej Plenković.

Na proslavi rođendana istarskog HDZ-a bili su i Vladimir Šeks, Mario Bratulić, Nevio Šetić, Branislav Bojanić, Samir Hadžić, Pero Tadić, Monika Udovičić, Tatjana Tomaić, Ivan Bubić, Sean Soldatić i brojni drugi članovi HDZ-a i gosti. (iPress)