Savjet mladih Grada Vodnjan – Dignano pripremio je za naredni period cijeli niz aktivnosti, predavanja i radionica s ciljem pomoći i edukacije po raznim područjima za mlade osobe.

Prva u nizu je komunikacijska radionica "Šarmiraj svoju karijeru: Kako sebe uspješno predstaviti poslodavcu?", koja će se održati u subotu, 18. svibnja 2024. godine od 12 do 14 sati u Vjenčanoj Sali Grada Vodnjan – Dignano. Voditelj je Luka Škabić, specijalist odnosa s javnošću u PR agenciji Lucky Promotion.

Ova inicijativa Savjeta mladih usmjerena je na mlade koji se pripremaju za ulazak na tržište rada. Sudionici će imati prilike na interesantan i interaktivan način istražiti ključne aspekte pripreme za ulazak u svijet rada. Fokusirajući se na teme kao što su samoprocjena i identifikacija vlastitih vještina, kreiranje osobnog brenda, izrada životopisa i motivacijskog pisma, networking te korištenja društvenih mreža, sudionici će dobiti korisne smjernice i alate za uspješno predstavljanje sebe poslodavcima.

Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu putem obrasca na ovom linku ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Zanimljiva besplatna psihološka radionica "A ja, kako sam?" namijenjena mladima od 15 do 30 godina održat će se u četvrtak 23. svibnja 2024. godine, od 17.30 do 19.30 sati. Radionicu u prostorijama POU "Vodnjan – Dignano" vodit će Tihana Fontana Ristić, mag.psych.. Obradit će se razni problemi koje muče mlade, poput anksioznosti, te ponuditi grupne vježbe opuštanja za olakšavanje komunikacije u grupi. Radionica se realizira kroz projekt MIND, a kako je broj sudionika ograničen, tako su obavezne prijave na radionicu putem ovog linka.

Dan kasnije, u petak 24. svibnja 2024., u Vodnjanu na poziv Savjeta mladih gostuje nagrađivani profesor matematike i sveučilišni specijalist ekonomije Toni Milun kako bi održao radionicu financijske pismenosti "Obogati se znanjem". Milun je popularnost stekao kao autor projekta "Where maths is fun", za koji je snimio oko 2.000 obrazovnih videa iz matematike, i projekta "S Milunom do milijuna", namijenjenom financijskoj edukaciji građana. Za svoj doprinos obrazovanju iz područja matematike dobio je nagradu Ponos Hrvatske, a iz područja financija priznanje Akademije Zagrebačke burze.

Radionica se održava od 18 do 20 sati u Vjenčanoj sali Grada Vodnjan – Dignano. Kroz nju će Milun ponuditi odgovore na osnovna pitanja: "Kako trošiti manje/pametnije?", "Kako zarađivati više?" i "Kako uložiti razliku da ostvarimo što veći prinos, uz što manji rizik?".

Iz Savjeta mladih Grada Vodnjan – Dignano podsjećaju i na aktualnu besplatnu radionicu 3D printanja za mlade s područja Vodnjanštine, a koja će se odvijati i narednih par mjeseci na adresi Trg javne vage 22. Kroz radionicu su prikazane osnove 3D modeliranja, 3D printanje, priprema i kraj isprintanog modela, razlike u materijalima. Printer je u vlasništvu Savjeta mladih Grada Vodnjana te je na korist svim mladima, a prijaviti se i rezervirati termin mogu preko ovog linka. (iPress)