S otvorenjem nove turističke sezone, dio je umaške šetnice u centru grada dobilo novo ruho. U okviru kontinuiteta rekonstrukcije šetnice i uniformiranosti izgleda cijelog centra grada Umaga, dovršena je još jedna faza rekonstrukcije prekrasne umaške šetnice, a koja obuhvaća 2.500 m2 kamenog popločenja pločama od kamena vapnenca. Izveden je i betonski masiv, odnosno kruna obalnog zida, kao i sanacija podlokanog i oštećenog zida luke Umag.

U svakom primorskom gradu gradska riva je, uz tržnicu i centralni gradski trg, najvažniji prostor i duša toga grada. Gradska riva, kao jedan najvažnijih i najfrekventnijih dijelova grada, vrlo je zahtjevan projekt zbog veličine i financijskog izdatka.

„Umaška riva predstavlja bogatstvo za grad, ali istovremeno je zahtjevna za uređenje i održavanje. Upravo je zbog navedenog rekonstrukcija rive započela 2013. godine, u fazama, a dovršetak radova je planiran za 2025. godinu" naglašava gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Izvođač radova na ovom dijelu rive je Godina gradbeništvo in druge storitve d.o.o. iz Kozine, Slovenija, a vrijednost investicije je 2.5 milijuna eura.

Nakon sezone u planu je nastavak popločenja rive do ACI Marine Umag. Realizacijom projekta Umaške promenade, čija je izgradnja planirana u narednih pet godina, naš će grad dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti i prepoznatljivosti koji će biti dodatni motiv dolaska turista u naš grad.

Umažankama i Umažanima, ali i brojnim gostima i posjetiteljima, šetnica predstavlja mjesto okupljanja, rekreacije, odmora, razonode, igre i mjesto stvaranja najljepših doživljaja i uspomena. Ona će kao jedinstvena šetnica predstavljati ogledalo Umaga te gradu dati dodatnu dozu elegancije i uređenosti. (iPress)