Danas, 21. lipnja 2024. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem za pulski klub sportsko ritmičke gimnastike Gazela koji je proteklog vikenda u Zagrebu postigao izvrsne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u slobodnom programu u organizaciji KRG Zagreb.

Prijemu su se odazvale 32 ritmičarke u dobi od 6 do 17 godina koje su predstavljale svoj klub na Državnom prvenstvu u pratnji trenerica Duške Kupres Duraković, Antonelle Marčeta, Korine Lajić i Denise Brizić.

Gradonačelnik Zoričić čestitao je mladim sportašicama i uručio im priznanje za postignute rezultate i promociju Pule kao grada vrhunske ritmičke gimnastike koje je primila trenerica i tajnica kluba Antonella Marčeta.

„Hvala vam što ste došle u ovolikom broju. Htio sam vam čestitati na nevjerojatnom kontinuitetu postizanja odličnih rezultata. Posebno želim čestitati kadetkinjama i juniorkama koje su na ovom prvenstvu osvojile zlatne medalje. Čestitam i trenericama koje već godinama vrijedno i s puno entuzijazma rade s djecom već od najmlađih uzrasta. Samo tako nastavite, vrijedno trenirajte, budite uzorne u školi i uživajte u ljetu koje je pred nama. Hvala vam što ovaj grad činite boljim mjestom za život“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Naime, u kategoriji kadetkinja državne prvakinje u grupnom slobodnom programu postale su Ivona Paćelat, Agata Ferlin, Ela Orbanić, Matea Duno Milešić i Erin Šobot.

U Pulu su se sa zlatnim medaljama vratile i juniorke Lana Miletić, Sara Fabris, Dora Galić i Ana Polčić, dok je Miriam Terlević osvojila zlato u individualnom programu s čunjevima u kategoriji mlađih juniorki.

Osim zlatnih medalja, pulske gimnastičarke osvojile su i srebrne i brončane medalje. U kategoriji kadetkinja, Lucia Peršić zauzela je 2. mjesto s čunjevima, dok je Ana Babić u istoj kategoriji zauzela 3. mjesto.

U kategoriji mlađih kadetkinja, 2. mjesto osvojile su Vita Kalagac, Lena Lalović, Zara Radolović, Aurora Volterrani i Ema Lovrić.

Uspješne su bile i seniorke Martina Brgić, Korina Benčić, Stefani Marić i Katarina Lena Ilić koje su osvojile broncu.

„Prvenstvo je trajalo dva dana, bilo je zaista mnogo natjecateljica i konkurencija je bila velika.  Naše djevojke bile su odlične i pokazale su sve ono za što su marljivo trenirale“, rekla je glavna trenerica Duška Kupres Duraković.

Podsjetimo, klub sportsko ritmičke gimnastike (KSRG) Gazela osnovan je 1993. godine. Njegovo osnivanje pokrenule su profesorica Zdenka Buić, današnja predsjednica kluba, i Duška Kupres Duraković, današnja glavna trenerica kluba. Osnivanje kluba bilo je potaknuto željom da se grupa djevojčica koje su dolazile na korektivnu gimnastiku dodatno motivira i da svoje monotone korektivne vježbe nadopune atraktivnošću i kreativnošću, u svrhu poboljšanja zdravstvenog statusa.

Danas je to sportski klub s preko 200 aktivnih članova, s kojima se radi na 3 lokacije u gradu (OŠ Veli Vrh, Dom braće Ribar i DC Rojc). U 30 godina aktivnosti, klub je osvojio mnoštvo sportskih priznanja i odličja. Osim natjecateljskog programa, klub provodi aktivnosti vezane uz popularizaciju ritmičke gimnastike, kao i poticanja navika kod djece za redovitim vježbanjem, u cilju zdravog i aktivnog rasta i razvoja. (iPress)