Grad Umag intenzivno nastavlja s radom na izgradnji novih i rekonstrukciji starih dječjih igrališta. U okviru projekta „Umag-grad djece 2010.-2030.“ tako je nedavno dovršena izgradnja dječjeg igrališta i u Lovrečici.

Novo je, moderno, dječje igralište u Lovrečici, čija je vrijednost oko 50 tisuća eura, spremno za doček brojnih mališana. Sada se djeca Lovrečice mogu bezbrižno igrati na novim igralima, uživajući pritom na svježem zraku.

„S ciljem dizanja kvalitete života naših sugrađana koji su dislocirani od centra Umaga, sustavno provodimo gradnju ili rekonstrukciju dječjih igrališta i u okolnim naseljima ne bi li naš grad svojim najmlađima ponudio još bolje uvjete za njihovo zdravo odrastanje“ naglasio je gradonačelnik Bassanese te dodao kako je Grad Umag u posljednjih 15 godina sustavno uredio i izgradio više od 45 dječjih igrališta.

Kao grad koji predstavlja primjer u kontinuiranom ulaganju i stvaranju uvjeta za visoke standarde za živote najmlađe populacije, Umag se može ponositi sadržajem kojeg nudi djeci, od besplatnih vrtića, stručnog kadra u istima, brojnih sportskih i inih udruga koje djeca mogu birati u okviru izvan vrtićkih i izvanškolskih aktivnosti, do brojnih modernih dječjih igrališta, kao i sportskih igrališta, na kojima djeca imaju priliku zdravo razvijati se.

Mlade generacije su budućnost i temelj svake zajednice, stoga Grad Umag sustavno ulaže u odgoj, obrazovanje i stvaranje uvjeta za zdrav život svojih najmlađih sugrađana, osiguravajući im pritom zdrav razvoj i odrastanje. (iPress)