U Puli je danas upriličen prijem za učenice i učenike državne prvakinje i prvake u predmetnim i sportskim natjecanjima u školskoj godini 2023./2024. i njihove mentorice i mentore. Prijem se održao za ukupno 62 učenica/ka osnovnih i srednjih škola, koji su na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima, kao i sportskim natjecanjima osvojili 1. mjesto.

Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac čestitao je učenicama i učenicima na vrhunskim rezultatima koji su pokazatelj iznimne sposobnosti u predmetnim i sportskim natjecanjima.

„Najbolji ste primjer kako se rad, trud i upornost isplate, a vaši rezultati govore sami za sebe. Pokazali ste kako se izvrsnost u učenju može postići kroz predanost i naporan rad. Vi ste zapravo sada jedna pozitivna inspiracija za sve vaše vršnjake, inspiracija koja pokazuje kako u životu vrijedi učiti i doseći znanje koje će vam biti jako važno u budućnosti. Istarska županija prepoznaje važnost obrazovanja i uvijek će se truditi pružiti podršku mladima koji teže izvrsnosti. Želim vam jasno dati do znanja da ćete uvijek imati našu podršku u vašem obrazovanju i osobnom razvoju.“ – kazao je pročelnik Glušac i svim učenicima zaželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan pridružila se čestitkama svim nagrađenim prvacima i prvakinjama te je kazala kako je u školskoj godini 2023./2024. Istarska županija imala 18 državnih prvaka u pojedinačnim natjecanjima i 44 učenika prvaka u ekipnim natjecanjima. Ukupno je na sportskim natjecanjima sudjelovalo 14 tisuća učenika, a od prošle godine natjecanja se organiziraju i za učenike s teškoćama u razvoju.

Nagrađenim učenicima dodijeljen je prigodni bon za Nove Istarske knjižare u iznosu 150 EUR za pojedinačne prvake, a 100 EUR za one timske, stoji u priopćenju. (iPress)