Dječji vrtić Radost – Poreč i udruga Krijesnica u, suradnji s roditeljima čija su se djeca liječila od onkoloških bolesti, organiziraju akciju doniranja kose za izradu vlasulje malim pacijentima, pod nazivom „Moja kosa za radost djeteta“.

Šišanje kose odvijat će se u utorak, 17. rujna u predvorju područnog dječjeg vrtića u Žbandaju, od 18:30 sati. Kosu će šišati vrsne frizerke iz frizerskih salona Astor i Movida. Ovom prigodom sakuplja se kosa koja je duga najmanje 30 centimetara i koja nije bila bojana barem 6 mjeseci. U tom je terminu moguće i donijeti dugu kosu koju ste ošišali negdje drugdje.

Obvezna je najava dolaska na broj mobilnog telefona: 0955544830.

Akcija doniranja kose organizira se upravo u mjesecu rujnu, poznatom kao zlatni rujan – mjesecu u kojem se u cijelom svijetu podiže svijest i upoznaje javnost s prisutnošću malignih bolesti u dječjoj i adolescentskoj dobi.

Udruga Krijesnica već dugi niz godina pomaže obiteljima čija se djeca, nažalost, susreću s teškom dijagnozom. Udruga osigurava besplatni smještaj obiteljima tijekom liječenja, pomaže u ostvarivanju socijalnih i zdravstvenih prava, pruža usluge prijevoda medicinske dokumentacije, organizira grupe podrške za djecu i roditelje, organizira različite rehabilitacijske kampove i aktivnosti, lobira, educira i osvještava javnost o ovom problemu, te pruža podršku obiteljima čija se djeca nalaze u terminalnoj fazi liječenja.

Ovom akcijom doniranja kose, Dječji vrtić Radost u suradnji s roditeljima, želi dati doprinos radu udruge i osvijestiti lokalnu zajednicu s poteškoćama s kojima se mali onkološki pacijenti susreću. Akcijom se također želi potaknuti pojedince na dobro djelo darivanja dijela vlastite kose kako bi se djeci i mladima na liječenju, koji zbog kemoterapija izgube kosu na nekoliko mjeseci ili više godina, napravila vlasulja po njihovoj želji i time im se vratilo osmijeh na lice.

Organizatori već sada zahvaljuju svim osobama koje će se odazvati i uključiti u ovu vrijednu inicijativu. (iPress)