Završna večer gastronomskog programa „Cabernet sauvignon i plava riba“, održana u petak 5. prosinca u restoranu Spinnaker, privukla je iznimno velik interes i bila rasprodana znatno prije početka događaja. Renomirani porečki restoran ponovno je potvrdio svoju reputaciju mjesta gdje se susreću vrhunska vina, kreativna kuhinja i jedinstvena tematska iskustva.
Večer je započela aperitivom „Ružica Vinodola“ brut berbe 2023. vinarije Pavlomir, nakon čega su gosti uživali u četveroslijednom meniju koji je chef Goran Hrastovčak osmislio kao suvremenu interpretaciju plave ribe i sezonskih sastojaka. Uz svaki slijed poslužen je pažljivo odabran Cabernet Sauvignon, a vina je stručno predstavio sommelier Zoran Gregorović, istaknuvši njihove karakteristike i razloge pojedinih sljubljivanja.
Dodatnu vrijednost večeri dao je dr. sc. Marijan Bubola iz Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, koji je gostima približio posebnosti sorte Cabernet Sauvignon, njene stilske raznolikosti i razvoj na hrvatskom teritoriju. Njegovo stručno izlaganje omogućilo je publici dublje razumijevanje profila vina koja su pratila iznimno kreativan jelovnik.
Prvi slijed – kombinacija tune, korabice, dimljenog krumpira i sezama – poslužen je uz Rose Festigiu 2024. vinarije Laguna. Drugi slijed, ravioli sa slanim sardonima, pistacijom i paljenim keljem, pratio je Cabernet Sauvignon „Grand Selection“ 2021. vinarije Antunović. U nastavku je skuša s barbeque salatom, misom i grožđem bila uparenja s Cabernet Sauvignonom Degrassi iz 2016., dok je desert od kestena, gljiva, čokolade i sourdougha zaokružio večer uz slatki Cabernet Sauvignon 2024. vinarije Apolitico, proizveden od prosušenog grožđa.
Manifestacija “Cabernet Sauvignon & plava riba, s ljubavlju” i ove je godine potvrdila svoj status jednog od najzanimljivijih eno-gastronomskih ciklusa u destinaciji, spajajući lokalnu tradiciju, suvremenu gastronomiju i strast prema vinu. Završna večera u Spinnakeru ponudila je prekrasno finale ovogodišnjeg ciklusa i jedinstveno, zaokruženo eno-gastronomsko iskustvo. (iPress)







ZATVORI OGLAS 
