Ukoliko tražite neka nova i zanimljiva mjesta koja želite posjetiti, onda svakako morate posjetiti Šalešku dolinu, koja uvijek iznenadi na poseban način. Okružena prirodom, bogatom poviješću, ukusnom kuhinjom i sjajnim jezerima za provođenje slobodnog vremena uz najatraktivnije poglede.

Svaka zemlja ima neki svoj šmek, ali Slovenija je bez dileme jedna boljih destinacija za zdravlje i dobar osjećaj.

Vozite bicikl među brežuljcima, šumama, rijekama i jezerima po mnogobrojnim biciklističkim stazama navedenim u katalogu i aplikaciji. Biciklističkim autobusom krenite po nove izazove u susjedna područja. Od jezera koja Šaleškoj dolini daju poseban karakter do panoramskih i lako dostupnih odredišta vode vas raznovrsne staze za šetnju, tematske i pješačke staze.

#

Velenje, Šoštanj i Topolšica gradovi su i mjesta koja lako možete istražiti laganom šetnjom od jedne do druge znamenitosti, do jezera i oko njih ili do rijeke, potoka, šume...

Tijekom šetnje možete otkrivati kulturnu i prirodnu baštinu područja. Potražite najzanimljiviju vođenu šetnju za sebe! Šetače i planinare na poglede na dolinu osim pojedinih vrhova kao što su Smrekovec i Paški Kozjak ili vrhovi koji okružuju Vinsku Goru pozivaju dijelovi Šaleške planinske staze, planinska obilaznica Putovima Vinske Gore i Trška staza duž nekadašnjih granica Šoštanja. Odaberite svoju planinsku stazu.

Ako vas u iskušenje ne dovode usponi na planine, Šalešku dolinu možete upoznati putem tematskih poučnih staza. Mnoge od njih izvrsna su inspiracija za djecu i obitelji. Popularnost pojedinih staza dobar je putokaz za njihovu ljepotu i pristupačnost. Ali najljepše će biti one koje odgovaraju vašoj spremnosti i vašim interesima. Istražite top staze i ocijenite ih sami.

Velenjska plaža, rekreacijsko područje uz jezera, izvrsna je polazna točka za razne vodene sportove. Tamo možete surfati na dasci ili jedriti, supati, veslati, plivati ili si priuštiti vožnju splavom.

#

Ljubitelji izazova u Šaleškoj dolini ljeti otkrivaju najzahtjevniju stazu za penjanje u Sloveniji i treking po kraškoj špilji, a zimi prirodna klizališta i manja skijališta. Kad god dođete u Šalešku dolinu, možete očekivati originalan doživljaj.

Za sve informacije se možete obratiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili potražite informacije na web stranici www.visitsaelska.si. Dobrodošli!

visitsaleska

(ST)