Turistička zajednica Općine Marčana s veseljem najavljuje koncert klape Rišpet u uvali Luka u Raklju, ovog petka, 11. kolovoza, u 20.30 sati.

Usidri se za Rišpet je već dobro znana manifestacija koja svake godine privuče veliki broj ljubitelja klapske pjesme. Posebnost ovog koncerta, osim predivne lokacije uvale Luka, je što izvođači pjevaju s broda, pa se tako koncert prati s mora i kopna. Tragom prethodnih uspješnica, i ove se godine očekuje glazbeni spektakl - revija najljepših klapskih pjesama, raspjevana publika na brodicama, supovima i uzduž obale.  

Klapa Rišpet djeluje od 2011. godine, osnovao ju je poznati splitski skladatelj Pero Kozomara, a u uvalu Luka se uvijek rado vraćaju, već sedmi put. Dosad su snimili tri albuma pod nazivom „Kad je pošla ća“, „Reći ćeš mi fala“ i „Šta mi ljube oćeš kazat“. Dobitnici su brojnih nagrada, a neke od njih uključuju Grand prix Splitskog festivala 2013. godine s pjesmom "Ćaća" te četiri nagrade Cesarica u kategoriji Hit godine klapske glazbe za pjesme "Reći ćeš mi fala" 2017. godine, "Šta mi ljube oćeš kazat" 2018. godine, "Kada ljubav dvije duše spoji" 2019. godine i "Maka, maka" 2020. godine. Surađivali su s Mišom Kovačem, Jelenom Rozgom, Doris Dragović, Joškom Čagaljem Jolom, Franom Perišinom i Duškom Ćurlićem. Teško je izdvojiti najpoznatije od svih jako dobro poznatih njihovih pjesama, kao što su „Prsti zapleteni“, „Mislim samo na te“, „Sunce mi od tebe dolazi“, „Projdi mojon kalon“ i „Kada ljubav dvije duše spoji“…

Iz sigurnosnih razloga, u prevenciji stvaranja gužve na cesti prema Starom Raklju, redari će usmjeravati promet i vozila prema parkingu. Mole se posjetitelji da na lokaciju stignu dovoljno ranije, kako s brodicama, tako i kopnom. Koncert organizira TZO Marčana, Općina Marčana i DVD Marčana.