Turistička zajednica Općine Marčana poziva Vas na klapsku večer u Luku Krnica ovog petka, 5. srpnja, s početkom u 21 sat. Zabavite se i zapjevajte domaće i strane evergreene u izvedbi ženske Klape Luka, tik uz more. Za pravi štimung malog ribarskog mjesta moći će se guštati friška riba s gradela, pedoći i mižol bevande.

Djelujući dulje od 3 desetljeća, Klapa Luka iz Rijeke sinonim je kvalitete ženskog klapskog izričaja s osebujnim vokalnim izvedbama. Svoju prisutnost na inozemnoj i domaćoj glazbenoj sceni upotpunila je brojnim koncertima, natjecanjima, raznim glazbeno – scenskim projektima, festivalima zabavne glazbe, dramskim predstavama, TV- spotovima, a snimila je i 8 nosača zvuka. Ova dugogodišnja intenzivna aktivnost rezultirala je velikim interesom publike, izvrsnim kritikama i vrijednim priznanjima.

Klapa Luka u svojoj kolekciji pohranjuje više od 60 nagrada i plakata ubrajajući čak 5 zlatnih s Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te nekoliko prestižnih s Šibenskog, Kaštelanskog i Sinjskog festivala te primorskog MIK-a. Za dugogodišnji rad i cjelokupni doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, u godini obilježavanja 30. obljetnice Klape, Hrvatska glazbena unija dodjeljuje joj posebnu nagradu glazbene struke- Status 2015. Nositeljica je i dvaju nagrada Porin za albume Zbog ljubavi (2018) i onaj s božićnim napjevima Rodija se Bog i čovik (2019). Također je dobitnica Godišnje nagrade Grada Rijeke (1996.) te Godišnje nagrade Primorsko- goranske županije (2020.), za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine jadranskoga podneblja.

Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji s Općinom Marčana i komunalnom tvrtkom Mandalena. (iPress)