Na igralištu u Marčani jučer održana je tradicionalna gastro-zabavna manifestacija "Marčansko šugo" koja je privukla 700-tinjak domaćih posjetitelja i gostiju.

Za najbolje šugo s palentom natjecalo se 14 ekipa, a prema mišljenju žirija najbolja su šuga skuhali:

  • Infetani, 1. mjesto (skupina prijatelja iz Marčane)
  • DVD Marčana, 2. mjesto (na fotografiji samo dio ekipe jer su ostali odgovorno čuvali požarište na Punteri u Barbanu. Svaka im čast!)
  • Marčanske maškare, 3. mjesto

Manifestaciju je vodio Karlo Crljenica, a za rasplesani "podij" zaslužan je "Tu i tamo Band".

Ova manifestacija rezultat je uspješne suradnje civilnog društva s lokalnom zajednicom te ogledni primjer aktivnog sudjelovanja mještana u kreiranju autohtonog turističkog doživljaja s ciljem očuvanja tradicije, što TZO Marčana rado finacijski i logistrički podupire. Pohvale NK Marčana, Lovačkoj udruzi Marčana, Marčanskim maškarama i DV Vrtuljak iz Marčane na organizaciji.

U Raklju je također bila odlična atmosfera! U korti Grubić održan je završni koncert 13. Festivala na dragom kamenu očekivanim izvrsnim rock nastupom Atomskog skloništa.

Ovaj Festival značajno obogaćuje kulturnu ponudu destinacije pretežito blues, jazz i rock koncertima, te uvijek zanimljivim predavanjima o povijesti Raklja i tradicijskoj baštini toga kraja, uz razne predstave, caberet izvedbe i sl. I takav će sadržajni koncept TZO Marčana i dalje rado poduprijeti.

Sutra, 16. kolovoza, na trgu u Krnici od 21 sat slavi se Rokova - pučka fešta uz bogatu ugostiteljsku ponudu i energičan nastup Night Expressa i Lare Demarin Benda. Na inicijativu mladog Krničara Danijela Škabića od 16-20 sati na školskom igralištu u Krnici održati će se 1. malonogometni turnir Rokova gdje će domaće ekipe sumještana odvažiti sportske vještine i obnoviti prijateljstvo, ojačati zajedništvo. Stoga pozivamo sve da dođu podržati ovo druženje.

U nedjelju, 18. kolovoza, kada je u najavi kišno vrijeme, TZO Marčana pripremila je filmsku večer

U Društvenom domu u Raklju, održat će se projekcija novog Netflixovog hit filma "The Union".
Naime dijelovi ove akcijske komedije, u kojoj  glavnu riječ vode poznati glumci Mark Wahlberg i Halle Berry, sniman je 2022. godine na području Raklja, Starog Raklja i Rovinja, pa je samim time unaprijed zanimljiv publici s našeg područja.

Sretan blagdan Velike Gospe i dobro ljeto svima poručili su iz TZ Marčane. (iPress)