Kostarika, tropski raj u srcu Srednje Amerike, destinacija je koju je teško zaboraviti. Za Domagoja Severa, fotografa i travelblogera koji je ujedno i član Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) ova zemlja bila je i inspiracija za istraživanje ljepota prirode, ali i životinjskog svijeta.

Tijekom njegovog putovanja kroz ovu čudesnu zemlju nastali su očaravajući prizori – od čarobnih plaža Karipske obale do tajanstvenih tropskih šuma ispunjenih raznolikim životinjskim svijetom, uključujući majmune, tapire i rijetke pume.

Izložba fotografija „Costa Rica“ koju organizira Udruga fotografa Fotovun otvara se 5. rujna u Galeriji Pet kula u Motovunu, gdje će svi posjetitelji moći iz prve ruke doživjeti ono što je Sever zabilježio kroz svoj objektiv tijekom boravka u živopisnoj Kostariki.

„Za mene je ovo jedno od najljepših putovanja i savršena destinacija za odmor iz snova. Slična Hrvatskoj po veličini, broju stanovnika i prosječnoj plaći, Kostarika nudi nevjerojatan spektar prirodnih ljepota na relativno malom prostoru. Spoj tropskih šuma, zapanjujućih plaža, vulkanskih krajolika i nacionalnih parkova stvara savršenu kombinaciju avanture i opuštanja, pružajući nezaboravna iskustva za sve posjetitelje. Izuzetno me veseli što ću imati priliku podijeliti svoje fotografije i doživljaje s publikom u Hrvatskoj. Nadam se da će moje fotografije omogućiti svima da osjete dio čarolije i inspiracije koju sam doživio tijekom svog putovanja kroz ovu čarobnu zemlju“, rekao je Domagoj Sever uoči otvorenja izložbe „Costa Rica“ u Motovunu.

U Kostariki je Sever, kroz svoje fotografije, nastojao uhvatiti esenciju zemlje koja nudi nevjerojatnu raznolikost i vibracije života. Njegov rad ističe ne samo prirodne ljepote, već i filozofiju „Pura Vida“ koja prožima svaki aspekt života u Kostariki – od srdačnih susreta s lokalnim stanovnicima do spokojnih trenutaka provedenih u okruženju prirodnih čuda.

Izložba „Costa Rica“ nudi posjetiteljima priliku da urone u živopisni svijet Kostarike, a svaka fotografija na izložbi prikazuje krajolike i život koje je Sever doživio na svom putovanju. Izložba će biti otvorena do 10. listopada. Ne propustite priliku da doživite čaroliju Kostarike u srcu Istre. (iPress)