Rukometaši Poreča ni ovoga puta nisu uspjeli ponijeti bodove sa Zameta. U utakmici osmog kola Paket24 Premijer lige naši su igrači poraženi od Zameta 34:27 (18:15). Bila je ovo treća utakmica Poreča u samo sedam dana i umor je očito prevladao u ovom susretu. Utakmicu treba što prije ostaviti iza sebe jer za tri dana ponovno igraju, ovoga puta u gostima kod Gorice.

U utakmicu je bolje ušao Zamet iako je prva dva zgoditka postigao s linije sedam metara. Nakon tog početnog vodstva na 2:2 poravnava Arman Ikanović. Domaćini su sljedeći napad iskoristili za novo vodstvo i to održavali uz golove Tina Tomljanovića. Do prvog većeg odvajanja stižemo u 13. minuti kada domaća momčad odlazi na +4 (11:7). Tada se Poreč napokon probudio i vratio iz svoje crne rupe sa sjajna dva gola Luke Moslavca i smanjio zaostatak na minus dva (10:12). Umor se osjetio kod igrača Ilije Lovrinovića te nisu mogli dovoljno parirati riječkom sastavu koji se dva tjedna pripremao. 

Porečka obrana nije bila agresivna kao u prošlim susretima te nije mogla dovoljno snažno zaustaviti Zamet. S druge strane napad je dobro izgledao, ali se nije mogao prelomiti rezultat. Tin Tomljanović i dalje je nalazio prolaz kod Zameta s 8/8 u prvom poluvremenu, a kod Poreča najefikasniji bio je Ikanović sa šest golova. Na odmor se otišlo pri rezultatu 18:15.

Nastavak susreta nije donio ništa drugačije stanje na terenu, a trenutna situacija momčadi jasno se ocrtavala u rezultatu. Obrana nije bila na razini i Zamet je lako postizao golove, čak njih ukupno sedam iz sedmeraca do 40. minute utakmice. Na semaforu je stajalo +5 (25:19). S tom se razlikom ušlo i u posljednjih deset minuta utakmice u koju je Zamet ušao bez Renata Sulića koji je nakon trećeg isključenja morao napustiti teren. Iako se vidjelo da je to promijenilo igru Zameta, igračima Poreča jednostavno nije išlo. Pomogao je i Erik Krbavčić sa svojih par obrana, ali jednostavno ništa se nije moglo danas. Treći poraz u sezoni upisan je s rezultatom 34:27.

Najefikasniji kod Poreča bili su Arman Ikanović i Luka Moslavac s osam pogodaka. Na vratima je Erik Krbavčić upisao šest obrane. Na drugoj strani najbolji bio je već spomenuti Tin Tomljanović s 12 zgoditaka (osam s linije sedam metara) te Renato Sulić s pet golova. Vratarski tandem Zena-Sorić sakupio je devet obrana.

Posljednju utakmicu prije zimske stanke Poreč igra u utorak, 22. prosinca u gostima protiv Gorice, a susret je na rasporedu u 19 sati.

Paket24 Premijer liga, 8. kolo:
RK Zamet – RK Poreč 34:27 (18:15)

RK Zamet: Sorić 3 obrane (3+0), Zena 6 obrana 6+0); Zarev, Mozetič 2, Ljevar 3, Grgurević 2, Ljevar, Njegovan, Šehić 3, Tomljanović 12, Starčević 1, Car 3, Mrakovčić 2, Devčić, Sulić 5, Perkov 1
Sedmerci: 8/8
Isključenja: 12 minuta (Sulić 6 (crveni karton), Šehić 4, Ljevar 2)

RK Poreč: Vekić, Krbavčić 6 obrana (6+0); Muranović, Nikić, Mataija 2, Medved 1, Moslavac L. 8, Vinković, Perić 6, Malinarich, Moslavac K.Radunović, Rađaković 2, Čipraka, Plovanić, Ikanović 8
Sedmerci: 5/6
Isključenja: 12 minuta (Moslavac L. 4, Moslavac K. 4., Perić 2, Ikanović 2)