Rukometaši Poreča u posljednjoj utakmici ove godine senzacionalno su pobijedili Goricu 22:20 (7:11). Istarski klub u Veliku Goricu stigao je desetkovan s 15 igrača. Osim Antonija Pribanića u sastavu nije bilo ni Armana Ikanovića koji je susret propustio iz zdravstvenih razloga. Ali sve to je dalo dodatan poticaj za borbu u ključnom drugom poluvremenu kada je Poreč serijom 7-0 preokrenuo i osigurao pobjedu.

U susret je bolje ušao domaćin koji je poveo 2:0. Poreč je prvi gol postigao u četvrtoj  minuti preko Filipa Perića, ali sljedeći napadi nisu bili tako efikasni. Sve to je omogućilo Gorici da u šestoj minuti ima +3 (4:1). Porečka obrana je oživjela, Ivan Vekić upisao je dvije obrane i to je pomoglo Poreču da stigne na minus jedan (3:4). Uslijedilo je potom čvrstih pet minuta tijekom kojih nismo vidjeli pogotke, a prvi paučinu s mreže skida Antonio Vrbić za 5:3. U prednosti je Gorica bila i dodatno se odvojila na +2 nakon novih grešaka porečkog napada. Povećalo se to i na +5, a na odmor se otišlo pri 11:7.

Poreč je u drugo poluvrijeme ušao dobro, kaznio pad koncentracije kod Gorice i u pet minuta stigao na 10:11 golovima Mateja Medveda, Matije Rađakovića i Tonija Vinkovića. No, ubrzo se domaći sastav posložio i odvojio. No Porečani, unatoč svim problemima i teškim nogama nisu posustajali, Vekić je upisivao obrane i u posljednjih deset minuta ušli smo s minus dva (17:19). To dobro zadnje se nastavilo i nakon greške Gorice Poreč je imao napadu za izjednačenje. I ostvarilo se, zgoditkom Vedrana Mataije koji je sjajno pronašao prolaz. Vekić zaustavlja Gala, a Medved na drugoj strani brzo kažnjava za prvo vodstvo Poreča (20:19) pa se onda otišlo i na +3. Bila je to veličanstvena 7-0 serija.

I onda je krenulo, infarktne posljednje dvije minute u kojim je Gorica pokušala spasiti bodove koji su izgledali sigurno tijekom prvog poluvremena, ali nije uspjela. Borbeni Porečani i u obrani i u napadu uz Vekića na golu i Erika Krbavčića koji je skinuo važan sedmerac donijeli su dva velika boda. Pravi poklon za Božić.

Najefikasniji kod Poreča bio je Matej Medved sa sedam pogodaka, a na vratima je Ivan Vekić upisao 14 obrana. Na suprotnoj starni najbolji je bio Lucian Bura s pet golova, a Tomislav Sladoljev obranio je 11 udaraca.

Bravo dečki za borbu u ovoj, ali i svim utakmicama kroz tešku, napornu i izazovnu polusezonu. Vrijeme je za zasluženi odmor koji će trajati do 4. siječnja kada će se momčad ponovno okupiti za početak priprema.

Ilija Lovrinović: ''Napravili smo nemoguću misiju u Gorici. Sva naša borba ove polusezone nagrađena je s ova dva boda. Ovo slavlje poklanjamo svim ljubiteljima RK Poreča, i našim ozlijeđenim igračima Mirku Petrovu, Armanu Ikanoviću, Antoniju Pribaniću, Arianu Lugaru i Timu Thossu. Sada nas čeka zaslužen odmor prije nastavka sezone.''

Ivan Vekić: Dogodilo se pravo božićno čudo za kraj godine. Gorica je kvalitetna momčad koja je bila favorit u ovom susretu, ali mi se nismo predali. Na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo zbiti svoje redove i dati sve od sebe. Iskoristili smo njihov pad koncentracije i upisali veliku pobjedu. 


Paket24 Premijer liga, 6. kolo:
HRK Gorica – RK Poreč 20:22 (11:7)

HRK Gorica: Sladoljev 1; 11 obrana (10+1), Purić; Ceković 3, Grizelj 4, Goričanec, Negran 1, Šalić, Čakarić, 1 Vrbić, 3 Kraljević, Bura 5, Barišić, Svržnjak, Novak, Gal 2, Ljubić
Sedmerci: 1/2
Isključenja: 12 minuta (Čakarić 4, Vrbić 2, Novak 2, Gal 2, Ljubić 2)

RK Poreč: Vekić 14 obrana (14+0), Krbavčić 1 obrana (0+1); Muranović 1, Nikić, Mataija 3, Medved 7, Moslavac L. 1, Vinković, 4 Perić 4, Malinarich, Moslavac K., Radunović, Rađaković 2, Čipraka, Plovanić
Sedmerci: 1/2
Isključenja: 8 minuta (Muranović 2, Nikić 2, Medved 4)