Rukometaši Poreča upisali su treći uzastopni poraz ove sezone. U trećem kolu Paket24 Premijer lige – Lige A poraženi su na gostovanju kod Gorice 29:22 (15:10). Igrače Ilije Lovrinovića nakon lošeg starta čeka još jedno teško gostovanje, sljedeći vikend i to, kod prvaka PPD Zagreba.

Utakmicu su obje momčadi otvorile nesigurno. Prvi pogodak stigao je tek u trećoj minuti prvo Lucian Krajcar za Poreč pa drugi Lucian, ovog puta Bura za Goricu. Ubrzo se domaći sastav i prvi odvojio na 3:1, a na 2:3 smanjuje Tim Thoss. Greške Poreča omogućile su Goričanima da ponovno povećaju prednost sredinom prvog dijela i to na +3.

Igra Poreča nije se poboljšala do kraja prvog poluvremena, a brojne tehničke greške Gorica je pametno kažnjavala i izgledala sve sigurnije na terenu. Uz vrlo raspoloženog Buru, Gorica je u posljednjih deset minuta ušla sa šest zgoditaka ispred Poreča. Naši igrači bili su bez gola punih šest minuta, a na odmor se otišlo pri 10:15.

Do velikih promjena nije došlo u drugom poluvremenu koje se nastavilo u jednakom tonu. Gorica je održavala stečeno vodstvo pa i dodatno ga povećala. Kod Poreča do zgoditaka su uglavnom dolazili Matija Rađaković i Krajcar, ali obrana nije mogla ništa protiv protivničkog napada. Minus od osam golova bio je u 39. minuti, a +10 Gorica je upisala golom Jure Čakarića u 45. minuti. Poreč je u zadnjem dijelu utakmice uspio smanjiti i to na 21:27, a po posljednjem sučevu zvižduku bilo je 22:29.

Najefikasniji u redovima Poreča bili su Matija Rađaković i Lucian Krajcar svaki s po šest pogodaka. Goricu je do slavlja vodio Lucian Bura s 12 golova.

Paket24 Premijer liga, Liga A, 3. kolo: HRK Gorica – RK Poreč 29:22 (15:10)

HRK Gorica: Sladoljev 3 obrane (3+0), Turčić 4 obrane (4+0); Ceković 4, Turkalj, Goričanec 3, Baković 1, Cikatić, Čakarić 5, Solariček, Bura 12, Tomašić 3, Gal 1
Isključenja: 6 minuta (Čakarić 2 min., Bura 2min., Gal 2 min.)
Sedmerci: 6/8

RK Poreč: Krbavčić 2 obrane (2+0), Vladić; Muranović 1, Thoss 4, Krajcar 6, Vučić 1, Boka 3, Popović, Malinarich, Rađaković 6, Čipraka 1, Plovanić, Moslavac, Ikanović 1, Bošnjak, Ljubić
Isključenja: 12 minuta (Krajcar 2 min. Vučić 4 min., Moslavac 6 min./crveni karton)
Sedmerci: 2/2