Košarkaši Stoje na najbolji su način debitirali u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Na startu prvenstva pred svojim su gledateljima svladali Šibenku rezultatom 95:74.

Stoja je vodila od početka do kraja utakmice, no konačnih 21 razlike nisu lako ostvarili jer je kvalitetna gostujuća momčad, predvođena sjajnim kapetanom 'Šibenke' Antom Brajkovićem (28 koševa) sve do raspleta u trećoj četvrtini tiho prijetila preokretom. Šibenka se približila na 'minus 3' u drugoj četvrtini, ali kadeti Stoje su brzo vratili prednost na osam razlike. Treću četvrtinu Stoja diže ritam igre i stvara dvoznamenkastu razliku. Zadnju četvrtinu igrači Stoje držali su pod kontrolom cijelo vrijeme i priveli utakmicu mirno kraju.

Najefikasniji u domaćim redovima bio je Roko Cetina s 27 koševa (6 trica), Noel Mardešić ubacio je 18 koševa,  dok je Petar Ivančić dao 17 koševa i imao 15 skokova. Nakon ovog udarnog trojca, najbolji je učinak imao Vito Mlatac s 12 koševa. Svi ostali igrači iskazali su sjajnu borbenost i pridonijeli pobjedi.

U gostujućim redovima najbolji i najefikasniji je bio već gore spomenuti Ante Brajković sa 28 koševa kojemu se priključio Vito Sutlović sa 14 koševa.

- Zadovoljan sam današnjim pristupom i prikazanom igrom moje ekipe iako trebamo još dosta toga popraviti u nekim segmentima igre. Kako je ovo bio naš debi u Jedinstvenoj kadetskoj ligi očekivao sam da će moji igrači biti impresionirani ovim natjecanjem, ali pokazalo se da su kako fizički tako i psihički bili na zavidnom nivou. Sudjelovanje u ligi je za naš klub i grad Pulu velika stvar te smo stoga ponosni da participiramo i prezentiramo Pulu na košarkaškoj mapi Hrvatske. Šibenka se pokazala kao sjajna ekipa i želim im svu sreću u daljnjem natjecanju, rekao je trenera KK Stoja Darijo Vidović.

- Teška utakmica, s jedne strane malo nezahvalna što se tiče mene kao trenera s obzirom da ne radim sa ovom ekipom pa ih toliko dobro i ne poznajem i stoga vjerojatno nisam mogao ni izvući maksimum iz njih koliko inače njihov trener može izvući. U svakom slučaju čestitke ekipi Stoje na odličnoj i na momente fanatičnoj igri te trčanju i borbenosti. Još jednom čestitam, poručio je trener GKK Šibenka Branko Klisović.

KK Stoja - GKK Šibenka 95 : 74 (18-12, 26-24, 35-23, 16-15)

KK STOJA: Ivančić 17, Mardešić 18, Cetina 27, Tanović 5, Banko 5, Mlatac 12, Cukerić 2, Sošić 4, Lenđel 2, Lunko 2, Ravnić 1, Joldić. Trener: D. Vidović

GKK ŠIBENKA: Brajković 28, Sutlović 14, Vidačak 7, Begić 9, Kronja 10, Komadina, Reljanović, Matić 3, Maretić 1, Berljafa 2, Sulje, Badžim. Trener: B. Klisović.

(IVM/iPress)