Čak osam golova, neredi navijača i prijetnje smrću jednom od nogometaša, obilježili su "ludu" utakmicu talijanske Serie C izmeđe Foggije i Catanzara.

Utakmica na stadionu Comunale Pino Zaccheria nekoliko je puta prekidana zbog pirotehnike i utrčavanja navijača na teren, a pravio kaos je nastao u 64. minuti kada su gosti pri vodstvu 5-1 dobili jedanaesterac kojeg je krenuo izvesti Pietro Iemmello koji je do tada već zabio dva gola.

Ovaj 30-godišnji napadač je igrao za Foggiu u sezoni 2018/19. i tada je imao nesuglasice s Ultrasima (navijači). Kada je Iemmello stavio loptu na bijelu točku u teren je utrčao navijač koji ga je pokušao udariti, dio medija čak piše da je nogometaš dobio šamar. U posljednji trenutak su ga zaustavili redari, a huligan mu je jasno pokazao "prerezat ću ti grkljan".

Drugi navijač je tada uletio na teren, no i njega su zaustavili redari. Iemmello je prepustio izvođenje kaznenog udarca suigraču, zatim je ubrzo zamijenjen, a pritom je još jedan navijač Foggie pokušao upasti na teren.

Talijanski mediji navode kako je Iemmello pod pratnjom izveden sa terena i kraj utakmice je čekao u svlačionici.

Dodajmo kako su gosti slavili sa čak 6-2, a susret je zbog svih prekida trajao više od 100 minuta.

Gosti se nalaze na trećem mjestu ljestvice, dok je Foggia osma. (Hina)